Kookworkshop

Inschrijven vanaf 1 persoon

Gezellig koken en eten met mede-kookliefhebbers.

Tijdens de kookworkshops focussen we ons op meerdere internationale keukens. Bij een workshop ligt de nadruk op de (exotische) ingrediënten en hun bereiding. Een kookworkshop inspireert om thuis verder te experimenteren met andere smaken.

 

Een kookworkshop kan je al boeken vanaf 1 persoon en de workshop bestaat uit maximaal 16 cursisten. Wat is er leuker dan het delen van jouw passie met andere cursisten?! Mochten wij onverwachts, om welke reden dan ook verhinderd zijn om de kookworkshop te organiseren, dan kunnen wij deze kosteloos 72 uur van te voren annuleren, ondanks eerdere bevestiging. Tot 24 uur van te voren kunnen wij 70% terug geven. Helaas kunnen wij geen geld meer teruggeve 24 uur van te voren. 

 

Scroll snel door naar beneden voor een overzicht van de geplande kookworkshops voor de komende periode en kom gezellig met ons vakantie vieren. 

 

Reserveer een of meerdere plekken door een berichtje te sturen via het formulier onderaan de pagina.

 

De eetkamer bevindt zich op de eerste etage, om deze reden is de kookstudio helaas niet toegankelijk voor rolstoelen

 
Overzicht van de  bestemmingen

Bestemming Indonesië - Warung van Belle

De Indonesische kookworkshop waarin je leert hoe je een rijsttafel vol met heerlijke Indische/Indonesische gerechten bereidt. Tijdens deze workshop leer je de authentieke Indonesische kruiden kennen en de veelzijdige recepten die de keuken rijk is.


Bestemming Azië- Asian Street Food

Waan je voor een avond in de heerlijke smaken en geuren die de Aziatische keuken rijk is. Tijdens de Asian Street Food kookworkshop nemen we je mee langs de talloze eetstalletjes die je in steden als Bangkok, Hanoi, Seoul, Mumbai en Kuala Lumpur tegen kunt komen. Heerlijke Aziatische gerechten en hapjes die er goed uit zien en nog beter smaken!


Italiaanse Workshop - La Dolce Vita

Leer koken als een echte Italiaan tijdens de La Dolce Vita kookworkshop. Het land van de pasta, risotto en verse groenten. Je gaat aan de slag met tal van verse ingrediënten en een combinatie van groenten, vis, vlees en natuurlijk zal ook een heerlijk glas wijn niet ontbreken.


Midden Oosterse Workshop - De Keizer en de Sultan

Tijdens deze workshop gaan we letterlijk van het Oosten naar het Westen. We maken een reis door de keukens van het oude Ottomaanse rijk, een wereldrijk dat invloeden heeft vanuit het Midden-Oosten, Azië en Europa. Van een Libanese Tabouleh, een heerlijke pasta tot een Aziatische Aubergine curry. Een chef die voor ons een groot voorbeeld is voor deze keuken, is Ottolenghi.


Mexicaanse Workshop - Cocina Mexicana

Waan jezelf in de traditionele Mexicaanse keuken! Dit is even iets heel anders dan de Tex-Mex stijl die je op veel plekken in Nederland tegen komt. In deze kookworkshop leer je zelf taco's maken van scratch met mais én hoe je deze belegt met heerlijke toppings. De volgende keer hoef je het niet buiten de deur te zoeken maar zet je in je eigen taqueria aan huis verse taco's en mole (een typisch Mexicaanse saus) op tafel.


 Chinese Workshop - Sichuan (tijdelijk niet beschikbaar)

 De befaamde keuken uit China met zijn pittige ‘bloemenpepers’.  Tijdens de workshop wordt er streetfood bereidt, maar ook heerlijke kip en dumplings. De workshop is vooral geschikt voor diegene die al enige kookervaringen hebben en tegen pittig eten kunnen. 

 


Bestemming India - Taste of India

Paulami woont sinds 2,5 jaar in Nederland en heeft besloten om van haar passie haar beroep te maken. Sinds haar komst in Nederland heeft ze haar eigen blog over indiaans eten opgezet. Nog veel leuker, zijn de workshops die zij organiseert in onze kookstudio, variërend van gezonder (Ayurverdic) tot heel smaakvol. Op verzoek kunnen de workshops ook vega(n) zijn.

 

Bestemming Turkije  - Turkish Breakfast

Naast kebab heeft Turkije de wereld nog veel meer te bieden; zoals het beroemde Turkse ontbijt, dat altijd een onvergetelijke ervaring is en niet het typische Nederlandse ontbijt. Tafels vol brood, gebak, heerlijke kazen, jams, verse groenten, olijven, eiergerechten en natuurlijk Turkse thee. In deze workshop leer je hoe je je eigen Turks ontbijt maakt met onder andere versgebakken Simit en Turks gebakken brood Pişi

 

Bestemming Turkije  - Turkish Meze

 Meze-cultuur in Turkije is een manier van leven rond de tafel. Turken brengen graag lange uren door met hun dierbaren terwijl de Rakı stroomt en eindeloze mezes de tafel blijven sieren. Mezes worden vóór het hoofdgerecht gegeten, dus het is niet de bedoeling dat ze je vullen, maar eerder helpen om de smaak in je mond te veranderen terwijl je geniet van je Rakı. Hoewel er niets mis mee is om je honger te stillen met mezes en het hoofdgerecht over te slaan. Met deze workshop leer je meer dan 10 beroemde mezes maken uit heel Turkije, waaronder İçli Köfte met al zijn tips.


 Chef Special - Ottolenghi Special

Yotam Ottolenghi is een Israëlisch-Britse chefkok. Hij is de eigenaar van vijf delicatessenwinkels en restaurants in Londen en auteur van een aantal van de best verkochte kookboeken ter wereld, waaronder Ottolenghi, Plenty, Jeruzalem en Simpel! Ontdek waar hij voor staat en maak je kennis met de verrassende vegetarische recepten uit de Ottolenghi-keuken.


Spaanse Kookworkshop - Tapas Andalusie Style 

Een tapa is een voorgerecht of een snack in de Spaanse keuken en vertaalt zich naar een klein deel van de Spaanse keuken. Tapas kunnen koud of heet zijn. In Andalusie zijn tapas zijn meer dan gewoon 'snacks' en dat zul je merken tijdens deze tapas kookworkshop. We gaan aan de slag met vlees, vis en groenten..en met de verschillende bereidingswijzen die komen kijken bij het maken van tapas.


Rondje om de wereld  - East meets West

Mystical East meets the beautiful West. For centuries the trade of spices, grains happened and west adopted them in a different way.  Kookstudio van Belle and Spice Trip with Paulami present to you a unique cooking workshop where we present a menu combining the two ends of the world cuisine. From Japan to Persia, from Mexico to Nigeria, from India to Greece. Bringing in a fusion meal with the best of everything and let us take you trough a taste trip around the globe. 

 


Griekse Kookworkshop - Griekse Mezze  (tijdelijk niet beschikbaar)
Tijdens deze workshop leer je Griekse gerechten zoals ze in een traditioneel dorp op tafel staan. Dit zijn bekende gerechten en minder bekende gerechten, maar altijd met liefde en passie gemaakt. Dat de Griekse keuken heel divers is, zie je ook terug tijdens deze workshop. Naast dat je praktisch aan de slag gaat met de recepten, leer je ook veel achtergrondinformatie over de Griekse keuken.
De agenda voor bovenstaande workshops vind je hieronder.


Kosten

Schrijf je nu in voor slechts 79,95 euro (incl BTW) per persoon. 

 

Hiervoor krijg je:

  • Vrij gebruik van flavoured water, thee en koffie tijdens de workshop
  • Een uitleg over de keuken die we gaan bereiden en de eetcultuur van het land dat centraal staat
  • Gedurende de 4 uur durende workshop krijgt u onder andere informatie en uitleg over de te bereiden gerechten.
  • In teams gaan we aan de slag met de gerechten
  • Aan het eind van de workshop genieten jullie gezamenlijk van het zelfbereide diner in de eetkamer
  • Per e-mail ontvangen jullie de recepten van de gerechten die zijn bereid. 

Voor 20 euro kunt u ook uw drank afkopen en onbeperkt gebruik maken van wijn, bier en frisdrank.

 

Kookstudio van Belle is flexibel en kan rekening houden met de speciale wensen en/of behoeften van de cursisten.


Agenda

Februari

05 februari 2023: 12:00 -16.00 //  Bestemming India - A taste of India

 11 februari 2023: 12:00 -16.00 //  Bestemming Turkije - Turkish Meze

12 februari 2023: 12:00 -16.00 //  Bestemming Italië - La Dolce Vita
24 februari 2023: 18:00- 21.30 //  Bestemming Azië - Asian Street Food VOL

25 februari 2023: 12:00 -16.00 //  Bestemming Indonesië - Warung van Belle
 

 Maart

11 maart 2023: 17.30-21.30 //  Bestemming India - Indian street food

12 maart 2023: 12.00-16.00 //  Bestemming Turkije - Turks Ontbijt

12 maart 2023: 17.30- 21.30 //  Bestemming Vegetarisch - Chefspecial Ottolenghi (Opt. VEGAN)
18 maart 2023: 17:30- 21.30 //  Bestemming Midden Oosten- Keizer en de Sultan

19 maart 2023: 17:30- 21.30 //  Bestemming Italië - La Dolce Vita (VEGA opt)

25 maart 2023: 12:00 -16.00 //  Bestemming India - The plant based kitchen (VEGAN)

26 maart 2023: 17:30 -21:30 //  Bestemming Azië - Asian Street Food

 

 

 Aanmelden?

Voor overige vragen of voor het aanmelden kunt u gebruik maken van onderstaand formulier.

Opmerking: De met * gemarkeerde velden zijn verplicht.