Tijdens de kookworkshops focussen we ons op meerdere internationale keukens. Bij een workshop ligt de nadruk op de (exotische) ingrediënten en hun bereiding. Een kookworkshop inspireert om thuis verder te experimenteren met andere smaken.
Een kookworkshop kan je al boeken vanaf 1 persoon en de workshop bestaat uit maximaal 16 cursisten. Wat is er leuker dan het delen van jouw passie met andere cursisten?!
Scroll snel door naar beneden voor een overzicht van de geplande kookworkshops voor de komende periode en kom gezellig met ons koken.
De eetkamer bevindt zich op de eerste etage, om deze reden is de kookstudio helaas niet toegankelijk voor rolstoelen.
Bestemming Indonesië - Warung van Belle
De Indonesische kookworkshop waarin je leert hoe je een rijsttafel vol met heerlijke Indische/Indonesische gerechten bereidt. Tijdens deze workshop leer je de authentieke Indonesische kruiden kennen en de veelzijdige recepten die de keuken rijk is.
Bestemming Azië- Asian Street Food
Waan je voor een avond in de heerlijke smaken en geuren die de Aziatische keuken rijk is. Tijdens de Asian Street Food kookworkshop nemen we je mee langs de talloze eetstalletjes die je in steden als Bangkok, Hanoi, Seoul, Mumbai en Kuala Lumpur tegen kunt komen. Heerlijke Aziatische gerechten en hapjes die er goed uit zien en nog beter smaken!
Italiaanse Workshop - La Dolce Vita
Leer koken als een echte Italiaan tijdens de La Dolce Vita kookworkshop. Het land van de pasta, risotto en verse groenten. Je gaat aan de slag met tal van verse ingrediënten en een combinatie van groenten, vis, vlees en natuurlijk zal ook een heerlijk glas wijn niet ontbreken.
Midden Oosterse Workshop - De Keizer en de Sultan
Tijdens deze workshop gaan we letterlijk van het Oosten naar het Westen. We maken een reis door de keukens van het oude Ottomaanse rijk, een wereldrijk dat invloeden heeft vanuit het Midden-Oosten, Azië en Europa. Van een Libanese Tabouleh, een heerlijke pasta tot een Aziatische Aubergine curry. Een chef die voor ons een groot voorbeeld is voor deze keuken, is Ottolenghi.
Mexicaanse Workshop - Cocina Mexicana
Waan jezelf in de traditionele Mexicaanse keuken! Dit is even iets heel anders dan de Tex-Mex stijl die je op veel plekken in Nederland tegen komt. In deze kookworkshop leer je zelf taco's maken van scratch met mais én hoe je deze belegt met heerlijke toppings. De volgende keer hoef je het niet buiten de deur te zoeken maar zet je in je eigen taqueria aan huis verse taco's en mole (een typisch Mexicaanse saus) op tafel.
Bestemming India - Taste of India
Paulami woont sinds 2,5 jaar in Nederland en heeft besloten om van haar passie haar beroep te maken. Sinds haar komst in Nederland heeft ze haar eigen blog over indias eten opgezet. Nog veel leuker, zijn de workshops die zij organiseert in onze kookstudio, variërend van gezonder (Ayurverdic) tot heel smaakvol. Op verzoek kunnen de workshops ook vega(n) zijn.
Chef Special - Ottolenghi Special
Yotam Ottolenghi is een Israëlisch-Britse chefkok. Hij is de eigenaar van vijf delicatessenwinkels en restaurants in Londen en auteur van een aantal van de best verkochte kookboeken ter wereld, waaronder Ottolenghi, Plenty, Jeruzalem en Simpel! Ontdek waar hij voor staat en maak je kennis met de verrassende vegetarische recepten uit de Ottolenghi-keuken.
Surinaamse Kookworkshop - Roti
Een roti is een ongerezen rond of ovaal platbrood dat zijn oorsprong heeft op het Indisch subcontinent. En in suriname hebben ze er een heel gerecht van gemaakt. Roti is het bekendste gerecht van de Surinaams Hindoestaanse keuken, maar het is ook een van de bewerkelijkste gerechten. Kom met ons leren hoe je Roti kan maken, letterlijk van A tot Z, we maken alles volledig met de hand.
Spaanse Kookworkshop - Tapas Andalusie Style
Een tapa is een voorgerecht of een snack in de Spaanse keuken en vertaalt zich naar een klein deel van de Spaanse keuken. Tapas kunnen koud of heet zijn. In Andalusie zijn tapas zijn meer dan gewoon 'snacks' en dat zul je merken tijdens deze tapas kookworkshop. We gaan aan de slag met vlees, vis en groenten..en met de verschillende bereidingswijzen die komen kijken bij het maken van tapas.
Global - Streetfood Around the World**
For centuries the trade of spices, grains happened and the world adopted them in a different way. Kookstudio van Belle and Spice Trip with Paulami present to you a unique cooking workshop where we will teach you the streetfood from the world. From Japan to Persia, from Mexico to South Afrika, from India to Greece, true the whole world. The food on the streets are the most delighted ones,which you don't want to miss.
Griekse Kookworkshop -
Griekse Mezze
Tijdens deze workshop leer je Griekse gerechten zoals ze in een traditioneel dorp op tafel staan. Dit zijn bekende gerechten en minder bekende
gerechten, maar altijd met liefde en passie gemaakt. Dat de Griekse keuken heel divers is, zie je ook terug tijdens deze workshop. Naast dat je praktisch aan
de slag gaat met de recepten, leer je ook veel achtergrondinformatie over de Griekse keuken.
Bestemming Gezond - Koken zonder pakjes en zakjes
Tijdens deze workshop leer je gerecht maken op zo'n puur mogelijke manier. Geen pakjes en zakjes, maar onbewerkte ingredienten als verse groenten en heerlijke kruiden. Super voor je eigen gezondheid, maar vooral ook voor het milieu en je portomonnee. Laat je verrassen door deze manier van koken en de eenvoud hiervan.
Schrijf je nu in voor slechts 93.50 (incl BTW) per persoon.
Hiervoor krijg je:
* Bij een masterclass maakt iedereen alle gerechten, vandaar dat deze ook anders is ingericht en geprijsd (kleinere groepen)
Kookstudio van Belle is flexibel en kan rekening houden met de speciale wensen en/of behoeften van de cursisten.
Voor overige vragen of voor het aanmelden kunt u gebruik maken van onderstaand formulier.
Februari
India -
Taste of India //09-02-2025//12.00-16.00
Maart
Italiaans- La Dolce Vita //14-03-2025//17.30-21.30
Midden Oosters-Keizer en de Sultan//15-03-2025//11.00 -15.00
India - Taste of India //15-03-2025//17.30-21.30
Griekenland -Elefteria Kookt //16-03-2025//10.30-14.00 VOL
Frans - La vie Est Belle //16-03-2025//17.30-21.30
Aziatisch- Asian Street Food //23-03-2025//17.30-21.30
Spaans-Tapas andalusia Style //28-03-2025//17.30-21.30
Masterclass- Snijden //30-03-2025//13.00-15.00*
Indonesie- Warung van Belle //30-03-2025//17.00-21.00
April
Aziatisch - Asian Street Food //04-04-2025//17.30-21.30
Chef Special - Ottolenghi Easter Brunch //06-04-2025//11.00-15.00
Mexicaans - Cocina Mexicana //06-04-2025//17.30-21.30
Italiaans- La Dolce Vita //11-04-2025//17.30-21.30
Masterclass- Surinaamse Roti//12-04-2025//11.00-15.00
India - Spices from around the world //12-04-2025//17.30-21.30
Midden Oosters - Keizer en de Sultan//25-04-2025//17.30-21.30