Kookworkshop

Inschrijven vanaf 1 persoon

Op vakantie in eigen land, gezellig koken en eten met mede-kookliefhebbers.

Niemand had verwacht begin 2020, dat er een pandemie uit zou breken, die ons binnen de Nederlandse grenzen houdt.  Wil je toch het ultieme vakantiegevoel ervaren en vind je het leuk om je kennis te verrijken, kom dan gezellig koken bij een van onze kookworkshops en waan je voor even op je droombestemming.

 

Tijdens de kookworkshops focussen we ons op meerdere internationale keukens. Bij een workshop ligt de nadruk op de (exotische) ingrediënten en hun bereiding. Een kookworkshop inspireert om thuis verder te experimenteren met andere smaken.

 

Een kookworkshop kan je al boeken vanaf 1 persoon en de workshop bestaat, met de RIVM maatregelen in acht nemend, uit maximaal 8 cursisten. Wat is er leuker dan het delen van jouw passie met andere cursisten?!

 

Scroll snel door naar beneden voor een overzicht van de geplande kookworkshops voor de komende periode en kom gezellig met ons vakantie vieren. 

 

Reserveer een of meerdere plekken door een berichtje te sturen via het formulier onderaan de pagina. Op dit moment kunnen er enkel individuele of duo plekken worden geboekt, dit ivm de beperkte mogelijkheden. 

 

Willen jullie met 5 personen of meer komen, neem even vrijblijvend contact met ons op via het contact formulier. We zullen de studio dan speciaal voor jullie openen, zodat we ook de kleinere gezelschappen de kans geven om deel te nemen aan de beperkte plekken.   

 

De eetkamer bevindt zich op de eerste etage, om deze reden is de kookstudio helaas niet toegankelijk voor rolstoelen

 
Overzicht van de  bestemmingen

Bestemming Indonesië - Warung van Belle

De Indonesische kookworkshop waarin je leert hoe je een rijsttafel vol met heerlijke Indische/Indonesische gerechten bereidt. Tijdens deze workshop leer je de authentieke Indonesische kruiden kennen en de veelzijdige recepten die de keuken rijk is.


Bestemming Azië- Asian Street Food

Waan je voor een avond in de heerlijke smaken en geuren die de Aziatische keuken rijk is. Tijdens de Asian Street Food kookworkshop nemen we je mee langs de talloze eetstalletjes die je in steden als Bangkok, Hanoi, Seoul, Mumbai en Kuala Lumpur tegen kunt komen. Heerlijke Aziatische gerechten en hapjes die er goed uit zien en nog beter smaken!


Bestemming Italië - La Dolce Vita

Leer koken als een echte Italiaan tijdens de La Dolce Vita kookworkshop. Het land van de pasta, risotto en verse groenten. Je gaat aan de slag met tal van verse ingrediënten en een combinatie van groenten, vis, vlees en natuurlijk zal ook een heerlijk glas wijn niet ontbreken.


Bestemming 1001 nachten - De Keizer en de Sultan

Tijdens deze workshop gaan we letterlijk van het Oosten naar het Westen. We maken een reis door de keukens van het oude Ottomaanse rijk, een wereldrijk dat invloeden heeft vanuit het Midden-Oosten, Azië en Europa. Van een Libanese Tabouleh, een heerlijke pasta tot een Aziatische Aubergine curry. Een chef die voor ons een groot voorbeeld is voor deze keuken, is Ottolenghi.


Bestemming Mexico - Cocina Mexicana

Waan jezelf in de traditionele Mexicaanse keuken! Dit is even iets heel anders dan de Tex-Mex stijl die je op veel plekken in Nederland tegen komt. In deze kookworkshop leer je zelf taco's maken van scratch met mais én hoe je deze belegt met heerlijke toppings. De volgende keer hoef je het niet buiten de deur te zoeken maar zet je in je eigen taqueria aan huis verse taco's en mole (een typisch Mexicaanse saus) op tafel.


Bestemming China - Sichuan

 De befaamde keuken uit China met zijn pittige ‘bloemenpepers’.  Tijdens de workshop wordt er streetfood bereidt, maar ook heerlijke kip en dumplings. De workshop is vooral geschikt voor diegene die al enige kookervaringen hebben en tegen pittig eten kunnen. 

 


Bestemming India - Taste of India

Paulami woont sinds 2,5 jaar in Nederland en heeft besloten om van haar passie haar beroep te maken. Sinds haar komst in Nederland heeft ze haar eigen blog over indiaans eten opgezet. Nog veel leuker, zijn de workshops die zij organiseert in onze kookstudio, varierend van gezonder (Ayurverdic) tot heel smaakvol. Op verzoek kunnen de workshops ook vega(n) zijn.

 


Bestemming Chef Special - Ottolenghi Special

Yotam Ottolenghi is een Israëlisch-Britse chefkok. Hij is de eigenaar van vijf delicatessenwinkels en restaurants in Londen en auteur van een aantal van de best verkochte kookboeken ter wereld, waaronder Ottolenghi, Plenty, Jeruzalem en Simpel! Ontdek waar hij voor staat en maak je kennis met de verrassende vegetarische recepten uit de Ottolenghi-keuken.


Bestemming Spanje - Tapas Andalusie Style 

Een tapa is een voorgerecht of een snack in de Spaanse keuken en vertaalt zich naar een klein deel van de Spaanse keuken. Tapas kunnen koud of heet zijn. In Andalusie zijn tapas zijn meer dan gewoon 'snacks' en dat zul je merken tijdens deze tapas kookworkshop. We gaan aan de slag met vlees, vis en groenten..en met de verschillende bereidingswijzen die komen kijken bij het maken van tapas.


Bestemming rond om de wereld  - East meets West

Mystical East meets the beautiful West. For centuries the trade of spices, grains happened and west adopted them in a different way.  Kookstudio van Belle and Spice Trip with Paulami present to you a unique cooking workshop where we present a menu combining the two ends of the world cuisine. From Japan to Persia, from Mexico to Nigeria, from India to Greece. Bringing in a fusion meal with the best of everything and let us take you trough a taste trip around the globe. 

 


Bestemming Griekenland - Griekse Mezze (elefteriakookt.nl)
Tijdens deze workshop leer je Griekse gerechten zoals ze in een traditioneel dorp op tafel staan. Dit zijn bekende gerechten en minder bekende gerechten, maar altijd met liefde en passie gemaakt. Dat de Griekse keuken heel divers is, zie je ook terug tijdens deze workshop. Naast dat je praktisch aan de slag gaat met de recepten, leer je ook veel achtergrondinformatie over de Griekse keuken.


Feestdagen Special - Diwali (India)**

Diwali is het lichtfestival. Dit is het grootste festival van India, wat in oorsprong gevierd werd door de Hindoestaans bevolking, maar tegenwoordig is het niet meer beperkt tot een geloof. Diwali is een dag vol feest, eten en samenzijn. Het lichtfestival duurt 5 dagen, waarop de 3e dag het belangrijkste is. Tijdens de feestdagen eten de Indiase mensen typische snacks en zoetigheden. En dat is exact wat je gaat leren bij ons op de workshop met onze chef Paulami.


Feestdagen Special - Mooncake (China)**

In de Chinese cultuur, wordt aangenomen dat de Maan tijdens de Midherfst festival de meest heldere en volle maan is van heel het jaar. In de chinese traditie staat de maan symbol voor familiereünie. Tijdens het midherst festival eten de chinesen de traditionele Mooncakes. Dit zijn mooie cakes met verschillende vullingen. Wees gerust, de traditionele met reuzel slaan we over, maar genoeg andere lekkere mooncake variaties die jullie gaan leren!


De agenda voor bovenstaande workshops vind je hieronder.


RIVM maatregelen

Door de RIVM maatregelen zijn we genoodzaakt onze capaciteit terug te draaien naar maximaal 8 man, exclusief personeel. We hebben de studio ingedeeld met vaste looproutes en 4 werkplekken waarbij de 1,5 meter afstand ten alle tijde kan worden gewaarborgd.

 

Een dag voor de workshop, verzoeken wij de vragenlijst in te vullen in verband met het checkgesprek, zodat we zeker weten dat niemand met klachten deel kan nemen aan de workshop. Indien dit niet is voltooid kan er niet worden deelgenomen aan de workshop

 

Tijdens de workshop

 • Bij binnenkomst nemen de cursisten eerst plaats op een van de geselecteerde plekken in de eetkamer.
 • Elke werkplek is van alle gemakken voorzien. Naast een eigen werkblad, heeft iedereen ook een eigen kookplaat, kookgerei en genoeg ruimte om te bewegen
 • Iedere werkplek heeft zijn eigen watervoorziening. Ieder team maakt gebruik van zijn eigen wasbak om zijn handen te reinigen.
 • We maken gebruik van handschoenen tijdens het koken en indien gewenst van een wegwerp mondkapje
 • Tijdens de workshop zal ieder team een (of meerdere) gerechten bereiden. Na het bereiden van de gerechten worden deze "gezamenlijk" gegeten in de eetkamer.

En het positieve van dit alles, een kleinere groep betekent ook meer aandacht van de chef. Onze chef bevind zich in het midden van de studio, waar er met iedereen contact gelegd kan worden. De begeleiding kan hierdoor plaatsvinden op gepaste afstand. 

 

Mochten jullie liever de gerechten thuis willen eten, dan is het mogelijk deze mee naar huis te nemen (bij voorkeur in zelf meegebrachte tupperware). Geef dit even van te voren aan, dan kunnen we hier rekening mee houden. 

 

Willen jullie met 5 personen of meer komen, neem even vrijblijvend contact met ons op via het contact formulier. We zullen de studio dan speciaal voor jullie openen, zodat we ook de kleinere gezelschappen de kans geven om deel te nemen aan de beperkte plekken.

 

Agenda

 

September

 • Woensdag 30  september / 18.00-21. 30/ Bestemming China- Sichuan Street Food VOL

Oktober

 • Zaterdag 3 oktober/ 17.00-20.30 / Bestemming Feestdagen - Mooncake special (China)**

 • Zondag 4  oktober/ 17.00-20.30 / Bestemming Vegetarisch - Bestemming India

 • Zaterdag 10 oktober/ 11.00 - 16.00 / Bestemming rond de wereld - East meets West met  bezoek afrikaandermarkt* Nog 2 plekken beschikbaar 

 • Zaterdag 10 oktober/ 17.00-20.30/ Bestemming China -  Authentic Sichuan Cooking with Chinese lesson. Nog 4 plekken beschikbaar 

 • Zaterdag 17 oktober/ 11.00-16.00/ Bestemming Azië-  Asian street Food** VOL

 • Zondag 18 oktober/ 11.30-15.00/ Bestemming Azië - Asian Street Food 
 • Zondag 18 oktober/ 17.00-21.00/ Bestemming Azië - Asian Street Food VOL

 • Zondag 25 oktober/ 17.00-21.00/ Bestemming Indonesië - Warung van Belle VOL

 • Zaterdag  31  oktober/ 17.00-21.00/ Bestemming Vegan - Sichuan  plant based Kitchen

November

 • Zondag 1 november/ 12.00-16.00 / Bestemming feestdagen - Diwali (India)**

 • Zondag 8 november/ 17.00-21.00 / Bestemming Spanje/ Tapas Andalusië Style VOL

 • Zondag 29 november/ 17.00-21.00 / Bestemming Italië/ La Dolce Vita VOL

December

 

 • Zondag 6 december / 11.00-15.00/ Bestemming Griekenland- Griekse Mezzes 

 

** De special workshops bedragen €75,- per persoon Kosten

Schrijf je nu in voor slechts 59,95 euro (incl BTW) per persoon. 

 

Hiervoor krijg je:

 • Vrij gebruik van flavoured water, thee en koffie tijdens de workshop
 • Een uitleg over de keuken die we gaan bereiden en de eetcultuur van het land dat centraal staat
 • Gedurende de 4 uur durende workshop krijgt u onder andere informatie en uitleg over de te bereiden gerechten.
 • In teams gaan we aan de slag met de gerechten
 • Aan het eind van de workshop genieten jullie gezamenlijk van het zelfbereidde diner in de eetkamer
 • Per e-mail ontvangen jullie de recepten van de gerechten die zijn bereid. 

Voor 15,00 euro kunt u ook uw drank afkopen en onbeperkt gebruik maken van wijn, bier en frisdrank.

 

Kookstudio van Belle is flexibel en kan rekening houden met de speciale wensen en/of behoeften van de cursisten.


Aanmelden?

Voor overige vragen of voor het aanmelden kunt u gebruik maken van onderstaand formulier.

Opmerking: De met * gemarkeerde velden zijn verplicht.