· 

10 Typisch Rotterdamse Cadeaus

De kerst staat weer voor de deur en dat betekent dat het zoeken naar originele cadeaus weer kan beginnen. En wat is er nou leuker dan het geven van een echt Rotterdams cadeau. Hieronder hebben we een aantal toffe Rotterdamse producten op een rijtje gezet die ideaal zijn om weg te geven tijdens de kerst.

 

Rotterdamse cadeaus voor mannen, vrouwen en natuurlijk mogen de kids ook niet ontbreken!

 

Als Rotterdamse kookstudio hebben we natuurlijk ook aan cadeaus voor de kookliefhebbers gedacht. Je vindt ze terug op plek 9 en 10.

1. Rotterdamse kalender / scheurkalender

Met de Rotterdamse kalender heb je een heel jaar lang, elke maand prachtige foto’s van Rotterdam aan jouw muur: een echte aanrader als gers cadeau voor jezelf of een ander.

 

De Rotterdamse scheurkalender bevat meer humor en weetjes over de stad Rotterdam: van taal tot one-liners en van anekdotes tot liederen.

 

Klik hier voor meer info over de Rotterdamse kalender en hier voor de scheurkalender.


2. 111 plekken die je gezien moet hebben in rotterdam

Ga als toerist eens op ontdekkingsreis door Rotterdam. Dit boek is zelfs voor de Rotterdammers die zeggen Rotterdam op hun duimpje te kennen een openbaring. Van het dansen op het dak van de Suicide Club tot zonnebaden op het Quarantaine-strand.

 

Klik hier voor meer info


3. De kaart van rotterdam

Een unieke print van Rotterdam aan je muur met de kaart van WIJCK.

 

Klik hier voor meer info


4. Pleurt ‘t in me tassie

Met deze zwarte linnen tas maak je niet alleen in Rotterdam de blits. 100% duurzaam, kinderarbeidvrij! Wat je ook mee wilt nemen, pleurt ’t in je tassie.

 

Klik hier voor meer info


5. 4x bakkie pleur-mokken

In Rotterdam drinken we geen koffie, maar een bakkie Pleur. En dan niet uit zo’n klein lullig kopje, maar een stevige, robuuste mok.

 

Klik hier voor meer info


6. Dirk Kuyt; Het geloof in success

Dirk Kuyt blikt terug op zijn lange weg naar succes. Hij vertelt een verhaal over ambitie, betrokkenheid, teleurstelling en doorzettingsvermogen. Een verhaal dat verder reikt dan voetbal. Kuyt inspireert iedereen die iets van het leven wil maken, iedereen die zich een doel stelt.

 

Klik hier voor meer info


7. rotterdam

Dit vuistdikke boekwerk brengt de finale geschiedenis van Rotterdam in woord en beeld. Het is een prachtig boek geworden, waarin, thematisch geordend, de veelbewogen historie van Rotterdam geboekstaafd is. Van Rotta tot Rotterdam, de kerk in het midden, havenbaronnen en landverhuizers, crisisjaren, oorlog en bevrijding, wederopbouw, vreugde en vertier, humor en taal, culturele hoofdstad, alles is encyclopedisch verantwoord beschreven en in prachtige fotografie verbeeld.

 

Klik hier voor meer info


8. een rondje diergaarde blijdorp (voor kinderen)

Ook aan de kleintjes wordt gedacht tijdens de kerst. Een echt Rotterdams kind is vast en zeker al in Blijdorp geweest en zal de dieren in dit boek vast en zeker herkennen.

 

Meer info? Klik dan hier


9. Stadskookboek rotterdam

In het Stadskookboek Rotterdam nemen foodjournalisten Wim de Jong en Frank van Dijl je mee hun lievelingsstad in. Ontdek in hun kielzog de buurtjes en adressen die ertoe doen. Maak kennis met de spraakmakende chefs die Rotterdam haar eigenzinnige culinaire smoel bezorgen. En leer van echte Rotterdammers koken op z'n Rotterdams. Stoer, spannend, hartstochtelijk en easy als de Rotterdammers zelf.

 

Meer info? Klik dan hier


10. Een kookworkshop bij kookstudio van belle (ook voor kinderen)

Natuurlijk mogen we onszelf niet vergeten als het gaat om typische Rotterdamse activiteiten. Zowel jong en oud kunnen hun ei kwijt (of leren wat ze er allemaal mee kunnen doen :p) bij Kookstudio van Belle. Geef een (kinder)kookworkshop cadeau en schroom vooral niet om zelf ook aan te sluiten! Hopelijk tot snel!

 

Klik hier voor een overzicht van onze workshops


Ontbreken er nog tips in ons lijstje. Laat ze hieronder achter in een comment, zodat we over een tijdje ons lijstje kunnen updaten.

 

Alvast fijne feestdagen!

 

x Kristel

Reactie schrijven

Commentaren: 0