· 

Mango in kokosmelk met kleefrijst

Mango in kokosmelk* met kleefrijst 

 

Ingrediënten voor 4 personen: 2 verse mango / 500 ml kokosmelk / 200 gram kleefrijst / 5 el rietsuiker / 1 el geroosterd sesamzaad 

 

*Dit kan eventueel ook met andere vruchten, maar de voorkeur blijft bij ons altijd Mango. 

 

Bereiding

1. Dompel de rijst in 200 ml  voor een half uur tot 4 uur. Doe de rijst niet afwateren. Voeg een half kopje extra water toe, 250 ml kokosmelk, 1/4 theelepel zout, 1 eetlepel riet suiker en mix het geheel goed door elkaar.

 

2. Breng aan de kook met de deksel bijna volledig op de pan zodat de stoom uit de pan weg kan. Verlaag het vuurtje naar een lage stand. Laat de rijst op deze manier 20 minuten sudderen of tot het kokoswater is opgenomen door de rijst. Zet het vuur uit maar laat de pan op het fornuis staan met de deksel erop en laat deze staan voor 5 tot 10 minuten.

 

3.  Om de saus te maken, verwarm 250 ml tegen het koken aan op een middellaag vuurtje voor 5 minuten. Voeg de rest van de suiker toe aan de kokosmelk en blijf roeren om de suiker op te laten lossen. Proef de saus om te kijken of deze zoet genoeg is en voeg vervolgens meer suiker toe als je dit nodig vindt (de saus zal minder zoet smaken wanneer je deze aan de rijst hebt toegevoegd).

 

4. Als je klaar bent om het gerecht op te dienen schil je de mango en snij je deze in hapklare reepjes die je op de rijst gaat leggen. 

 

5. Neem de warme rijst in je hand en maak hiermee een vorm die de net gesneden mango kan dragen. Plaats de warme rijst vormpjes op een dienblad en plaats hier de mango op die je eerder hebt gesneden. Schenk de zoete kokossaus over de mango zoveel als je zelf lekker vind.

 

Smaakt dit naar meer?

Laat je e-mailadres achter en ik stuur je nog meer overheerlijke Thaise recepten.

* indicates required

Reactie schrijven

Commentaren: 0