· 

Fish-Friendly Cakes

Dit weekend ook zo genoten van de Indian Summer die de herfst ons nog cadeau heeft gegeven? 

 

Wanneer het zonnetje schijnt in Nederland verlang ik altijd naar frisse maaltijden die naast iets fris, ook zuur en zout bevat.  Een heerlijke snack, die snel gemaakt is en aan al deze verlangens voldoet zijn de Thaise viskoekjes. Van origine worden de viskoekjes  uiteraard gemaakt met vis, maar omdat wij bewust minder vis en vlees nuttigen hebben we het recept omgezet naar een veganistische viskoekje. 

 

Fish- Friendly Cakes

 

Ingrediënten koekjes: 200 gram limabonen uit blik / 80 gram kruimige aardappelen / 120 gram polenta (of maismeel) / 3 nori zeewiervellen / 1 knoflook teen / 1 sjalotje / 2 el vega rode curry / limoen blad / peper en zout naar smaak/ scheutje vega vissaus (artisjokken basis)

 

Dipsaus: 100 ml witte wijn azijn/ 4 el rietsuiker / 1 kleine sjalot / 1 grote rode peper (niet te pittig)/ 1 komkommer / 1 wortel

 

Bereiden:

1.  Schil de aardappelen. Maal de knoflook en het sjalotje fijn in een keukenmachine of snijd deze erg fijn. Breng in een kleine pan water aan de kook en laat de aardappelen in ongeveer 20 minuten gaarkoken. Giet daarna af voor dat de aardappelen afkoelen meng de aardappelen met de rode curry. 

 

2. Doe de nori vellen en het limoenblad in de keukenmachine en voeg deze samen met de knoflook en het sjalotte. Laat de lima bonen uitlekken. Kijk goed op de verpakking of de limabonen nog gekookt moeten worden of dat deze direct gebruikt kunnen worden (Op Letten in verband met Lupine vergiftiging!)

 

3. Doe de limabonen, aardappelen, vissaus  en zout in de keukenmachine en laat het nog 30 seconden draaien.

 

4. Schep het mengsel in een grote kom en roer er 80 gram maismeel of polenta door.  Het mengsel moet loskomen van je handen, voeg hiervoor nog wat meer polenta of meel toe, niet te veel in een keer.  Wees hier voorzichtig mee want het gaat ten koste van je smaak. 

 

5. Maak er 6 balletjes van en druk deze een beetje plat.  Strooi wat meel op het bord en dip de koekjes hierin. 

 

6. Verwarm in een bakpan een scheutje olie en bak de koekjes aan beide kanten goudbruin.

 

 Vegan dipsaus 

1. Hak de wortel, komkommer zo fijn mogelijk. Hak de sjalotjes heel fijn (keukenmachine mag) 

 

2. Verwijder de pitten van de chilipeper.  Snij de peper in fijne ringetjes 

 

3. Breng de azijn in een steelpannetje aan de kook. Voeg eerst de stukjes sjalot toe. 

 

4. Voeg daarna de rest van de groenten toe en ook de suiker. Laat alles inkoken tot je een stroperige saus krijgt en je het gevoel hebt dat de groenten een beetje glazig geworden zijn. Laat de dip saus afkoelen en serveer met een lente uitje bij de nofish-cake

 

 

Smaakt dit naar meer?

Laat je e-mailadres achter en ik stuur je nog meer overheerlijke Thaise recepten.

* indicates required

Reactie schrijven

Commentaren: 0