· 

Pad Thai met kippendijen

Pad Thai is een van de nationale gerechten van Thailand. Alleen is dit gerecht ontstaan met invloeden van buitenaf. Het gerecht werd geintroduceerd door de Vietnamese handelaren in Ayutthaya.  Het gerecht werd in eerste instantie gemaakt met eiernoedles,  maar omdat de regering het voornaamste exportproduct wilde promoten, werden de eiernoodles vervangen voor de rijstnoodles.  Dit is een groot succes geworden, iedereen die in Thailand is geweest heeft ergens wel een pad thai gegeten.

 

Het gerecht is snel te maken, een reden die ons nog vrolijker maakt en kent vele varianten. Onderstaand een variant met kippendijen, maar is ook te bereiden met zeevruchten, rundvlees of tempeh/tofu. 

 

Pad Thai met kippendijen

 

Ingrediënten voor 4 personen:  250 gram kippendijen zonder bot/ 4 el sojasaus / ½ el tamarinde saus / 3 el vissaus / 3 tl maizena /  1 el chilipoeder / 3 el bruine suiker / 300 gram thaise noodles (indien niet beschikbaar 300 gram eiernoedels) / 4 tenen knoflook / 1 rode peper / 1 el plantaardige olie /  200 gr. taugé / 2 lente-ui /2 eieren /  handvol grof gehakte koriander / handvol gehakte pinda / partjes limoen 

 

Bereiding

1.Snijd de kippendijen in stukjes en maak een papje van 3 el  sojasaus en maïzena. Giet dit over de stukjes kip heen in een platte schaal, meng goed en laat 10 minuten intrekken.

 

2. Maak de saus door de tamarinde op te lossen in 200 ml warm water. Meng 2 el vissaus, chilisaus, 2 el bruine suiker en witte peper door en laat staan. Week de noedels heel kort in warm water zodat ze net beetgaar zijn, spoel daarna af in een vergiet met koud water.

 

3. Kluts de eieren en mix dit met 1 el vissaus, 1 el bruine suiker 1 el sojasaus.  Voeg een beetje olie toe aan een koekenpan en bak dunne (afhankelijk van de grote van de pan) meerdere omeletten.

 

4.Hak de knoflook en rode peper samen fijn. Verhit de olie in een wok en roerbak het knoflook/peper mengsel een minuutje totdat het begint te geuren. 

 

5. Voeg dan de gemarineerde kip erbij en wok op hoog vuur gaar.  Zodra de kip gaar is voeg de taugé en noedels toe en bak dit 30 seconden mee.

 

6. Schep de saus die je hebt gemaakt erdoor en warm nog even goed door. Rol de omelet op en snijd deze in reepjes. Voeg de omelet de wok en bak dit kort nog door. 

 

7. Serveer op een grote schaal, strooi de lente ui, koriander en pinda’s erover en leg er wat partjes limoen bij.

 

 Eet Smakelijk!

 

Smaakt dit naar meer?

Laat je e-mailadres achter en ik stuur je nog meer overheerlijke Thaise recepten.

* indicates required

Reactie schrijven

Commentaren: 0